Soğutma sistemlerinde 3 temel unsur bulunmaktadır. Kompresör, evaporatör ve kondanser. Soğutma sistemlerinde, soğutucu akışını kontrol etmek için ise expansion valf veya kılcal boru, termostat, dryer filtre, likit tutucu, sight glass, manometre ve termometre gibi çeşitli ekipmanlar kullanılmaktadır. Bir diğer önemli husus ise Soğutucu akışkanlar ve yağlardır.
Soğutma kompresörünün sistemdeki görevi, Buharlaştırıcı ve Soğutucudaki ısı ile yüklü soğutucu akışkanı buradan uzaklaştırmak ve böylece arkadan gelen ısı yüklenmemiş akışkana yer temin ederek akışın sürekliliğini sağlamak Buhar haldeki soğutucu akışkanın basıncını kondanser deki yoğuşma sıcaklığının karşıtı olan seviyeye çıkarmaktır.

Bakım yapılırken ve yaptırılırken dikkat edilmesi gereken hususlar ise bakım sırasında teknik servis personeline doğru ve sağlıklı bilgi iletmek müşterilerin en öncelikli görevlerindendir.Kullanmış olduğu cihazlar ile ilgili gerekli görmediği aksaklıkları saklayarak bu aksaklıkların ileride büyüyerek problem haline dönüşmesine sebep olur.

Teknik servisin bakım sırasında yapması gereken hususlar ve bakım işlemleri neler olmalıdır.Teknik servis personeli müşteriden almış olduğu bilgiler doğrultusunda sistemin en son ne zaman bakım yapıldığı ilk kuruluş zamanı kullanım şekli gibi bilgileri bir bakım karnesi tutarak yazmalı ve cihazın içerisinde uygun bir bölgeye okunabilecek şekilde yerleştirmelidir.Sistemdeki yağ gaz ve basınç ayarlarını kontrol etmeli ve elektrik akımlarını ölçerek bu karneye tarihi ile birlikte not etmelidir.Sistem üzerindeki mekanik parçaların kontrollerini ve sağlamlıklarını test ederek varsa arıza yapabileceği görülen parçaların değişmesi ve değişen parçaların da bu karneye not edilmesi ve bakım işlemi sonrasında müşteriye cihazın genel durumu ile ilgili bilgi ve rapor sunması teknik servis personelinin görevidir.

Doğru Teşhis-Zamanında Müdahale-Düzenli Bakım Siz değerli müşterilerimize kazanç ve işlerinizde süreklilik kazandıracaktır.